You, the petitioner
Plekvoorkek

Plek voor KEK! in Ouderkerk aan de Amstel

1,690 signatures

Het voortbestaan van KEK! in Ouderkerk wordt bedreigd! Op 14 oktober loopt de vergunning voor het Proef-Lokaal bij de Amstelbocht af en verlenging is onzeker. Maar ook het definitieve voortbestaan staat op het spel. Wij willen deze geliefde ondernemers van KEK! en DE BANQ behouden voor Ouderkerk.

Petition

We

Bezoekers van KEK! Proef-Lokaal en restaurant DE BANQ en voorstanders van een levendig Ouderkerk

 

observe

  • Dat het voortbestaan van Proef-Lokaal KEK! op korte termijn bedreigd wordt;
  • Dat de gemeente Ouder-Amstel nog geen uitsluitsel heeft gegeven of de vergunning verlengd wordt;
  • Dat met het verdwijnen van DE BANQ al een andere belangrijke centrale ontmoetingsplek verloren is gegaan;
  • Dat jonge, bevlogen ondernemers Marcel en Erwin van Wieringen van KEK! en DE BANQ enorm belangrijk zijn om te behouden voor een levendig en toekomstbestendig Ouderkerk.

 

and request

  • Dat de gemeente Ouder-Amstel voor 14 oktober een nieuwe vergunning verstrekt zodat het KEK! Proef-Lokaal voor Ouderkerk behouden blijft;
  • Dat gemeente Ouder-Amstel de ondernemers van KEK! steunt en meewerkt aan het vinden van een centrale plek in Ouderkerk zodat het dorp weer een belangrijke sociale ontmoetingsplek krijgt en lokale brouwerij KEK! een toekomst heeft in Ouderkerk.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Ouder-Amstel 
Petition desk:
Closing date:
2019-10-14 
Lead petitioner:
Anne Schoordijk, Rogier Groen en Helene Terrahe 
Website:

History

Signatures

Updates

Handtekeningenactie: 'KEK behouden voor dorp'

OUDERKERK: Het Proef-lokaal van KEK bij de Amstelbocht moet mogelijk verdwijnen. Na het vertrek van de BANQ zou daarmee nog een belangrijke ontmoetingsplek in het dorp verdwijnen.

+Read more...

Dat mag niet gebeuren.....

2019-09-11

Weekblad voor Ouder-Amstel: KEK! start actie

Weekblad voor Ouder-Amstel geeft aandacht aan de actie van KEK!

OUDERKERK: Lokale ondernemers Marcel en Erwin van Wieringen zijn een handtekeningenactie begonnen voor het behoud van het Proef-Lokaal bij de Amstelbocht. Op 14 oktober loopt de vergunning voor het Proef-Lokaal af en het is nog onduidelijk of deze wordt verlengd.

+Read more...

De afgelopen jaren heeft het brouwersduo bij wijze van proef het clubgebouw aan de Amstelbocht mogen gebruiken. Om door te kunnen gaan op die plek, moet echter het Bestemmingsplan Buitengebied Noord worden gewijzigd, om horeca te kunnen toestaan. Volgens de broers bestaat er onder inwoners voldoende draagvlak voor het behoud van het Proef-Lokaal.

Maar met alleen een vergunning zijn de broers niet gered. Omdat het Proef-Lokaal slechts van april tot oktober open kan zijn, is er meer nodig om KEK! te behouden voor het dorp. Voor een levensvatbaar bedrijf hebben ze een grotere centrale plek in Ouderkerk nodig, waar tevens gebrouwen kan worden. Grote droom van het duo is het verwezenlijken van een Brouwcafé, de 'nieuwe huiskamer van Ouderkerk', een plek om te borrelen, eten en waar ruimte is voor cultureel aanbod. De plannen zijn groots, maar een definitieve plek is er nog niet. Daarom verzamelen de broers zoveel mogelijk handtekeningen: "Zodat we aan de gemeente kunnen tonen dat de bewoners van Ouderkerk ons steunen." Inwoners die het duo willen steunen, worden uitgenodigd even langs te komen bij het Proef-Lokaal.

Bron: https://weekbladvoorouderamstel.nl/lokaal/maatschappelijk/handtekeningenactie-voor-behoud-proef-lokaal-633223

2019-09-03